17.3.12

Zaman...


...başlı başına bir anlamdır. Anlam yüklemek gerekmez, sadece kabul etmemiz ve boynumuza baltasını indirmesi için başımızı eğmemiz yeterlidir.

Zaman, saçmalığın daniskasıdır. Hızı değişkendir, kimi zaman koşar, kimi zaman adım atmaya çekinir. Oysa zaman bir deve değildir, ve deve olsa bile aşması gereken bir hendek yoktur.

Zaman, dünyanın en kaliteli pezevengidir. Eğer boş zamanınız var ise, size mutluluk pazarlayabilir, hem de mutluluğun en hası. Yanlış anlamayın, zengin bir pezevenk olduğundan sizin vereceğiniz üç - beş kuruşun derdine düşmez, yalnızca prensip olarak iyi bir pazarlık ister. Kısaca işi biliyorsanız uzun bir boşluğa gereksiniminiz olmadan mutluluk satabilir size, yalnız ne istediğinizi çok iyi bilmek, isteklerinizi o doğrultuda küçük tutmak zorunda kalabilirsiniz.

Zaman, özgürdür. Hatta o kadar özgürdür ki, siz tutsakken zaman geçmemekte özgürdür. Siz ona küfür etmekte özgürsünüzdür, ama unutmayın ki o da geçip geçmemekte özgürdür.

Zaman, pislik bir illüzyonisttir.. Sadece zaman sizi mutsuz bir ruh halinden çıkarabilir, ve sadece zaman sizi delirtip ölmek istemenize sebep olabilir. Bundandır ki kartlarınızı zaman üzerinden oynamayın, çünkü beyninize girip kartlarınızı açtırıp blöfünüzü söylemenize neden olabilir. Vicdan ve zaman yakın dostlardır.

Zaman, bomboştur. Bomboştur çünkü bir zamanın varlığını anca canınız sıkılıyorken ve işiniz yokken hatırlarsınız.

Zamanın ritmi aksaktır, enstrümanları belirsizdir, grubu değişkendir. Davulcusu kalp atışları veya adım sesleri, vokali bir bebeğin çığlığı ya da rüzgarın sessizliği, tellileri ölüm veya yaşam olabilir. Bilemezsiniz, ama çok popülerdir ve illa ki bir yerlerde dinlersiniz.

Zaman insandır, kuştur, hayvandır, bitkidir, solucandır. Hepsi birer yansımasıdır zamanın; hepsi birer saattir ve tik-takları elbet bir gün duracaktır.

2 yorum:

  1. Tebrik ederim sayın Soysuz çok etkileyici ve anlamlı bir yazı olmuş. bunu bir dergiye göndermlisiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle düşünmene sevindim, bakalım dergi konusunda neler yapabiliyorum...

      Sil

Buradan yorum yapabilirsin: