17.3.12

Koxal

"Klibini izlediğimde dehşete düştüm Koxal'ın, önce onu belirtmeliyim. "Benim Aşkım Beni Geçti" isimli halk türküsünü duymuşsunuzdur sanırım. Hah, işte bu türküyü turuncu joker ağız makyajlı, kafasında yuvarlak bir noktadan aşağı inen asimetrik siyah çizgileri olan, beyaz takım elbiseli, sol gözü joker makyajlı, sağ gözü yarım makyajlı, boynu simsiyah boyayla kaplı bir adamın elektro-trance yorumla, hayatınızda duyabileceğiniz en huzurlu sesle söylediğini düşünün. Ben bir anlam verememiştim..."

İnsanlar değişik olabiliyorlar. Aslında değişik olmanız için sizin değişikliğinizi kimsenin kabullenmemiş olması gerekiyor. Şehirde değişik olmak için saçma sapan makyajlar yapmak/ travesti olmak/ video klibinizin çekilip facebook'a düşmesi/ rezil olmanız gibi ağır şeyler gerekirken; on tane deli kakasını yiyorken sizin basketbol oynamak istemeniz sizi değişik kılmaya yetecektir.

"...Bununla beraber dinledikçe dinleyesim, izledikçe izleyesim geliyordu. Replay tuşuna tecavüz ettim adeta. Ardından önce şarkının sözlerini, sonra Koxal'ın söyleyiş şeklini ezberledim. Bu ise olacakların yalnızca başlangıcıydı..."

Farklı olmak farklı hissetmektir, bu kadar. Farklıyken mutluysanız ve korkmuyorsanız bunda bir sakınca yok. Aslında ölmek istiyorsanız ve bundan mutlu olacaksanız ölmenizde bile sakınca yok. Ben sadece söylüyorum ha, ciddiye almayın. Yalnız farklı olmanın da yükü ağırdır, tanınırsınız ama hep yabancı ve gariptir bakışlar, çünkü neden böyle olduğunuza anlam veremezler, verseler de sempati duyamazlar, duysalar da hak veremezler falan filan. İlla ki bir eksisi olur hayatınızda.

"...Derste arka sıramda oturan İpek'in sırasına bir dağ çizip yanına 'lar' yazıyor, ardından yanına bir duman ekleyip yanına olur yazıyordum. Hemen altına rezalet bir çayır çizip yanına çimen çiziyor ve basıyordum 'olur'u. Bu da yetmezmiş gibi bir çöp adamın kafasına ok çıkarıp 'ben' yazıyor, yanına bir kız çizip yanına 'yar' yazıyor,   i eki ekliyor, iki göz çizip üzerine çarpı atıyor ve hemen yanına bir halı (bildiğin halı) çizip yanına 'm' harfi koyuyor ve 'yaman olur' u ekleyip en son olarak da 'vay vay' yazıp 'x2' yazıyordum..."

Farklı insan gösterilir. Dünyanın en uzun tırnaklı kadını, Chris Angel, Marilyn Monroe, albino insanlar, engelliler, kahramanlar, Köxal Baysal falan hep parmakla gösterilen insanlar. Bir casus olmak imkansız derecesinde zordur, çünkü hiç kimsenin bakışlarından tam olarak kaçamazsınız. Hep göze batarsınız. Batarsınız, çıkarsınız, batarsınız, çıkarsınız...

"...Normal bir gündü. Köxal dinleyip klibi izliyordum, önümde boş sayfalar ve elimde bir kalem vardı. Yazı yazmalıydım ama beynim sümük gibi burnumdan aktığı için hiçbir halt yazamıyordum. Beynim o kadar akmıştı ki, boş kafatasına giren oksijen aklıma çok ilginç bir şey getirdi ve ben o an yazmaya başladım. Romanımın hikayesi sonunda şekillenmişti!.."

Farklı olmak zordur. Çocuklar sizden korkabilir ve acı çekersiniz. Çok güzel bir farklılık olsa bile çirkin sıradanlar arasında bu farklılığınız size acı çektirir. Ama dünya da karışık bir salata, ve biz de esnaf lokantasında değiliz, deneysel bir salata bu yediğimiz. Bu yüzden farklılıklar güzeldir ve biz sıradanların kafasını serin tutmasının yegane nedenidir.

Teşekkürler farklı insanlar!

"...Teşekkürler Koxal!"


6 yorum:

  1. çok iyisin dostum, yorumu atmasam halım yaman olurdu. vaaay vaaaay...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilgin için teşekkürler tanki, öpücükler (x2)

      Sil
  2. Bence de farklı bir yorum olmuş, sıradan veya taklit insanların çok dolaştığı bir sektörde tarz peşinde bir yorumcu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koxal'ı ne aşağılama ne de yüceltme derdindeyim.

      Sil
  3. abi kesinlikle kötü değil. sadece değişik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koxal'ı ne aşağılama ne de yüceltme derdindeyim.

      Sil

Buradan yorum yapabilirsin: